Espai jove

Les polítiques de joventut que van ser impulsades pel Pla Nacional de Joventut des del Govern s’han prioritzat, de tal manera que els eixos principals de les polítiques de joventut són:
– Afavorir els processos d’emancipació de les persones joves.
– Impulsar les polítiques transversals que reforcin tots aquells aspectes que fan possible la construcció del propi projecte de vida.
– Establir criteris d’interinstitucionalitat i interdepartamentalitat que assoleixin la simplificació administrativa mitjançant la finestreta única.
– Treballar amb les entitats locals com a administració més propera al ciutadà.

Partint d’aquestes bases les Oficines Joves són, per una banda, una finestra única, en la qual s’integren i es concentren tots els serveis, de les diferents administracions, destinats a la joventut. I per l’altre, es converteixen en una xarxa de xarxes, és a dir, l’Oficina Jove de la Selva farà un treball en xarxa per esdevenir el punt de referència dels diferents equipaments juvenils, els municipis i els tècnics.
Pel que fa a la població de Sant Feliu de Buixalleu, podem dir que gràcies al treball realitzat, des del 2006 en la participació del projecte de Tècnics Compartits, els joves del municipi han pogut tenir un espai seu dins de l’activitat del municipi:
1. S’ha creat la primera associació Juvenil de Sant Feliu de Buixalleu: Els Joves de Sanfa (http://jovesdesanfa.blogspot.com/)
2. Hem aconseguit un espai propi pels joves per tal de poder realitzar tot tipus activitats, trobades, celebracions,….
3. S’han consolidat una sèrie d’activitats al municipi: Els tres Tombs de Sant Feliu, El dinar Popular, El concert Jove: Astorock,…

Els principals objectius que actualment volem assolir són:

 • Mantenir o fins hi tot seguir millorant el desenvolupament de les polítiques municipals de joventut
 • Garantir el desenvolupament dels diferents projectes (Coordinació amb altres recursos municipals, regidories, institucions (oficina Jove de la Selva) i també potenciar el treball mancomunat amb altres municipis (selva Sud)
 • Continuar amb les Taules dels Joves i altres espais de participació juvenil (motor de les polítiques de joventut del municipi)
 • Seguir treballant en els diferents eixos per tal de desenvolupar el Pla Local de Joventut
 • Guiar a les diferents associacions del municipi en temes de subvencions i d’organització d’events.
 • Treballar amb el nou Pla de Joventut 2012/15

Per més informació podeu venir presencialment a l’ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu.
Dia: Dimarts de 16:00h a 19:30h (Demanar cita per assegurar)
Temes que podeu tractar amb el tècnic:

  • Habitatge: Ajudes de lloguer just, la RBE (Renda Bàsica d’emancipació per joves de 22 a 30 anys), Borsa d’habitatge
  • Treball: Borsa de treball jove de l’Oficina Jove de la Selva, Com fer un CV (Currículum Vitae),..
  • Altres: Tramitació del carnet jove de la Selva Sud, Organització d’activitats, Consulta de formacions, Cursos de monitors i directors en el lleure, camps de treball, concerts,…
  • I moltes altres coses

Podeu també enviar un correu a: dmiralpeix@selva.cat